Om

Dansk i ørerne er en podcast på dansk, til personer med et andet modersmål end dansk. Podcasten består af korte afsnit, hvor jeg på langsomt og tydeligt udtalt dansk, fortæller om emner med relation til Danmark og danskere. Målgruppen er skandinavere, og personer på DU2-Mo5-6, samt DU3MO3-6 (A2+). Der udkommer en ny episode 1-3 gange i måneden, og podcasten er ganske gratis at lytte til. Podcasten udgives på Apple Podcast, Spotify og her på podcastens hjemmeside. Man kan også finde teksten til alle episoder på podcastens hjemmeside.

Bag podcasten står jeg, Sofie Lindholm. Jeg er 26 år og studerer molekylær medicin på Aarhus Universitet.

Da jeg i 2021 fandt ud af, at jeg skulle et halvt år til Norge og studere, begyndte jeg at lytte til podcasts, for at blive bedre til at forstå det norske sprog. Det var lidt for svært; de snakkede for hurtigt og brugte ord jeg ikke forstod. Derefter googlede jeg “lær norsk podcast” og faldt over en podcast med navnet “lær norsk nå”, hvor podcastværten i korte afsnit snakkede om forskellige emner med relation til Norge, på et langsomt og grundigt udtalt norsk. Denne podcast hjalp mig utroligt meget til at forstå det norske sprog, og efter et par måneder kunne jeg uden problemer lytte til de “almindelige” norske podcasts.

Jeg fandt ud af, at der ikke findes noget tilsvarende på dansk. Det synes jeg var en skam, og derfor besluttede jeg mig for at starte sådan en slags podcast selv!

Jeg har arbejdet som studentermedhjælper på en sprogskole, og har derfra et grundlæggende kendskab til sprogskolesystemet.

Jeg skriver selv teksten til episoderne. Når jeg har skrevet teksten til en episode, sender jeg den til min mor, der læser korrektur på det og kommer med feedback i forhold til sværhedsgraden i teksten. Min mor har nemlig læst dansk som fremmedsprog på universitetet og har arbejdet som sprogskolelærer i mange år. Herefter justerer jeg teksten og indtaler episoden.